Acupunctuur

Acupunctuur in Amsterdam Oost

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is tegenwoordig een van de meest toegepaste vormen van alternatieve geneeskunde en wordt wereldwijd ingezet als waardevolle aanvulling of, in sommige gevallen, als vervangende behandeling voor de reguliere Westerse Geneeskunde. Miljoenen mensen hebben al baat gehad bij acupunctuur en het wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als officiële geneeskunde.

Volgens Hippocrates, de grondlegger van de Westerse geneeskunde, is de natuurlijke genezende kracht in ieder van ons de grootste kracht om beter te worden.

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

TCM is een eeuwenoude geneeskunde die uitgaat van het feit dat lichaam, geest en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gezondheidsklachten worden gezien als een verstoring in het energetisch systeem en organen van het lichaam. Omgevingsfactoren zoals stress, levensstijl, erfelijke factoren en voedsel kunnen aanleiding zijn tot disharmonie in het lichaam. Vanuit de visie van de TCM is het lichaam voorzien van meridianen, energiebanen die ervoor zorgen dat alle delen van dit systeem voldoende worden gevoed zodat wij mentaal en fysiek goed kunnen functioneren. Door middel van het inbrengen van acupunctuurnaalden op de desbetreffende meridianen komt de energiehuishouding weer in balans.

 

Hoe werkt acupunctuur?
Bij acupunctuur worden bepaalde punten van het lichaam gestimuleerd om signalen te geven aan het hormoon-­ en zenuwstelsel. De specifieke acupunctuurpunten beïnvloeden de energiestromingen, orgaanfuncties, emoties en spierweefsels om op deze manier het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Acupunctuur helpt daarom bij het herstellen van de automatische functies van het lichaam en het welzijn van de persoon. Een acupunctuurpunt kan dus worden gezien als een kritisch gebied waarbij informatie samenkomt en informatie beïnvloed kan worden door het inbrengen van naalden. Het is ook een punt in het lichaam waar de ontwikkeling van het lichaam wordt georganiseerd.

 

Meerwaarde acupunctuur
Bij acupunctuur worden bepaalde punten van het lichaam gestimuleerd om signalen te geven aan het hormoon­ en zenuwstelsel. De specifieke acupunctuurpunten beïnvloeden de energiestromingen, orgaanfuncties, emoties en spierweefsels, waardoor het zelfhelend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Acupunctuur biedt meerwaarde doordat het aanspraak maakt op het zelfhelend vermogen zonder bijwerkingen. Het helpt bij het herstellen van de automatische functies van het lichaam en het algemene welzijn. Een acupunctuurpunt kan worden gezien als een kritisch gebied waar informatie samenkomt en kan worden beïnvloed door het inbrengen van naalden. Na enkele behandelingen ervaart men al resultaat. Zelfs na slechts één behandeling.

 

Waar kan Joey je mee helpen?

  • Stress, vermoeidheid en overspannen
  • Pijnklachten
  • Hoofdpijn en migraines
  • Mentale stoornissen
  • Slaapproblemen
  • Stoppen met roken
  • Darmklachten
  • Allergieën en verkoudheid
  • Hartkloppingen
Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed