NL EN

Acupunctuur in Amsterdam

Wat is Acupunctuur?

Acupunctuur is tegenwoordig een van de meest toegepaste vorm van alternatieve geneeskunde en wordt wereldwijd ingezet als waardevolle aanvulling of in sommige gevallen als vervangende behandeling van de reguliere Westerse Geneeskunde. Miljoenen mensen hebben al baat gehad bij acupunctuur en wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie erkend als officiële geneeskunde.

 

De natuurlijke genezende kracht in ieder van ons is de grootste kracht in het beter wordenHippocrates

 

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

TCM is een eeuwenoude geneeskunde, dat uitgaat van het feit dat lichaam, geest en omgeving onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Gezondheidsklachten worden gezien als een verstoring in het energetisch systeem en organen van het lichaam. Vanuit de visie van de TCM is het lichaam voorzien van meridianen, energiebanen die ervoor zorgen dat alle delen van dit systeem voldoende worden gevoed zodat wij mentaal en fysiek goed kunnen functioneren.

Omgevingsfactoren zoals stress, levensstijl, erfelijke factoren en voedsel kunnen aanleiding zijn tot disharmonie in het lichaam. De betrokken meridianen zijn niet meer in staat om bepaalde delen van het lichaam van voldoende energie en voedingsstoffen te voorzien, waardoor de energiehuishouding verstoord raakt. Door middel van het inbrengen van acupunctuurnaalden op de desbetreffende meridianen komt de energiehuishouding weer in balans.

 

Hoe werkt acupunctuur
Bij acupunctuur worden bepaalde punten van het lichaam gestimuleerd om signalen te geven aan het hormoon-­ en zenuwstelsel. De specifieke acupunctuurpunten beïnvloeden de energiestromingen, orgaanfuncties, emoties en spierweefsels om op deze manier het zelfhelend vermogen van het lichaam aan te spreken. Acupunctuur helpt daarom bij het herstellen van de automatische functies van het lichaam en het welzijn van de persoon.

Een acupunctuurpunt kan dus worden gezien als een kritisch gebied waarbij informatie samenkomt en informatie beïnvloed kan worden door het inbrengen van naalden. Het is ook een punt in het lichaam waar de ontwikkeling van het lichaam wordt georganiseerd.

 

Meerwaarde acupunctuur
Acupunctuur maakt aanspraak op het zelfhelend vermogen zonder enige bijwerkingen. Acupunctuur werkt ondersteunend of zelfs als vervangende genezing van de reguliere geneeskunde. Acupunctuur herstelt het lichamelijk functioneren. TCM kijkt naar het geheel van een persoon en lost niet alleen het symptoom op. Door deze afwijkende visie kunnen sommige dingen verhelderend werken. Binnen een paar behandelingen ervaart men al resultaat. Zelfs al na 1 behandeling.

 

Waar kan Joey je mee helpen?

Stress, vermoeidheid en overspannen
Pijnklachten
Hoofdpijn en migraines
Mentale stoornissen
Slaapproblemen
Stoppen met roken
Darmklachten
Allergieën en verkoudheid
Hartkloppingen

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed