Gua Sha Cupping

Cupping

Wat is Cupping?

Cupping is een behandelmethode ofwel vacuümtherapie binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde waarbij gebruik gemaakt wordt van glazen cups met als doel gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. De glazen cups worden middels een vacuümtechniek op de juiste plekken op de huid geplaatst waardoor er meer bloed naar de behandellocatie wordt gezogen. Cupping werkt hierdoor diep op de spieren en spierweefsels die geactiveerd zullen worden om de bloedcirculatie te verbeteren. Dit zorgt weer voor een verbetering van de stagnaties en stijfheid in de spierweefsels, waardoor spieren en ontstekingen sneller herstellen

Cupping wordt veel toegepast voor het behandelen van o.a. blessures, rug- en schouderklachten, cellulitis en het ontgiften van je lichaam. Cupping heeft ook invloed op het zenuwstelsel en heeft zodoende effect op het behandelen van o.a. stress, hoofdpijn en moeheid.

Voor de gewenste resultaat zijn meerdere behandelingen geadviseerd.

 

Wat is Gua sha

Gua (-schrapen) Sha (-gestagneerde energie)
Gua sha is een eeuwenoude effectieve lichaamstherapie binnen de Traditionele Chinese Geneeskunde uitermate geschikt voor mensen met nek- en schouderklachten. Ook andere bewegingsproblemen kunnen goed met Guasha worden behandeld.

Een Gua sha behandeling bestaat uit het aanbrengen van een geneeskrachtige olie op de huid, waarna er met een jadesteen of buffelhoorn zachtjes over de huid wordt gewreven. Door het wrijven op de huid wordt de bloedcirculatie in de huid en spierweefsels gestimuleerd. Dit zorgt er weer voor dat dat afvalstoffen naar de oppervlakte komen en herstel van de spierklachten kunnen plaatsvinden.
Guasha heeft een stimulerende werking op het immuunsysteem en een positief effect op de verjonging van de huid.

Belangrijk is om na een behandeling veel water of thee te drinken, zodat de verwijdering van de afvalstoffen beter kan plaatsvinden.

Voor een goed resultaat zijn meerdere behandelingen geadviseerd. Dit is afhankelijk van de klacht uiteraard. Een behandeling kan worden uitgebreid met Reiki en kristaltherapie, vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Let op: De behandeling kan voor rode en paarse vlekken op de huid zorgen. Dit zijn de gebieden waar veel stagnatie zit en afvalstoffen naar boven komen. Deze vlekken kunnen een paar dagen tot een week aanhouden. Guasha kan daarom gevoelig zijn op locaties waar veel stagnatie zit.

Up
d

Welcome to Reina

Step into a true oasis of digital beauty we devised for your new beauty center, resort or spa website.

Monday to Friday Closed
Saturday Closed
Sunday Closed